Jeg trives kjempe godt på elevhjemmet fordi det er akkurat som et hjem. God mat, fine folk og det beste er at det ligger på skolen!
Emilie Hobbesland
Om KV Elevhjem
KV Elevhjem er et hyggelig sted å bo. Med ca. 30 soverom i tillegg til kjøkken og fellesrom tilbyr vi et lite og trygt miljø der elevene også har en meningsfull fritid. Her kan du bo på samme gang som dine beste venner og det er ikke vanskelig å finne på noe å gjøre:

• Filadelfia Vennesla med stor møtesal og café i nabobygget.
  • Sang- og musikkmuligheter i våre 3 øvingsbinger (3 komplette øvingsrom med sanganlegg og musikkutstyr)
  • Kantine dagtid.
  • Kristne ungdomsmøter og bibelgrupper.
  • Konserter, temakvelder, underholdningskvelder m.m.
  • Koselig nærmiljø, bl.a med 5 minutters gåtur ned til Vikeland Hovedgård og elven Otra.
  • Sentrum, bygdekino og ny svømmehall i kort nærhet.
  • Pizzabakeren, bakeri, coop butikk, Rema 1000 og 7 eleven.
  • Treningstudio Trimeriet.
Elevhjemsreglement
Med mange elever boende samme sted må vi ha noen rammer som alle kan forholde seg til , til beste for den enkelte og fellesskapet. Du kan lese mer om dette ved å klikke på linken nedenfor.
Elevhjem reglement
                                                                                          Elevhjemsmedarbeidere

Sammen med lederen av elevhjemmet, jobber 2 miljøarbeidere ved elevhjemmet for at du skal trives og har det bra. I skoleåret 2017/2018 har vi ansatt 1 jente og en gutt , begge i tidlig 20-årene, som bor sammen med beboerne på elevhjemmet. Miljøarbeidernes oppgaver handler i hovedtrekk om elevens helse, miljø og sikkerhet. Vi har jevnlig kontroll av elevens rom i forhold til renhold og brannsikkerhet. Vi har elevhjemsmøter der vi tar opp ulike temaer med elevene, og der elevene kan ta opp internatsaker med oss. I samarbeid med sosialteamet har vi ansvar for å følge opp elever som har utfordringer i forhold til internat og skole. Vi ønsker å skape                                        Årets miljøarbeidere                             trivelig innemiljø der elevene kan trives.

Stipend og lån
Elevene får utstyrsstipend og borteboerstipend fra Statens Lånekasse.
Stipendets størrelse for 2017/2018 er ennå ikke fastsatt, men for skoleåret 2016/2017 er de på henholdsvis kr. 991 og kr. 42 610.
I tillegg kan det gis behovsprøvd tilskudd til skolepenger og tilskudd til hjemreise for de som har lang reiseavstand.

Håndbok
Mer informasjon om priser og elevhjem finner du her: Elevhjem Håndbok 2017-2018

Det å bo på elevhjemmet er den beste avgjørelsen jeg har tatt noen gang. Det er den perfekte blandingen av det å være sosial og kunne være alene hvis man trenger det. Man blir også kjent med folk som bryr seg om deg og er glad i deg. Det å flytte hjemmefra er ingen dans på roser, men elevhjemmet gjør det lettere.
Melissa Hagen
For øvrige spørsmål, kontakt:
Elevhjemsleder Hilmar Kristoffersen
E-post: hilmar@kv.vgs.no