KV – Kristen VGS Vennesla er det nye navnet til Vennesla Musikkgymnas. Vi er en videregående skole godkjent etter privatskoleloven. Skolen er lokalisert på Vikeland i Vennesla. KV har et kristent grunnsyn og vektlegger trygghet og trivsel i et sosialt og rusfritt miljø, med tydelige voksne og lærere som ser den enkelte elevs behov. Skolen eies av pinsemenigheten Filadefia Vennesla, som er en del av pinsebevegelsen. KV er godkjent for 240 elever, hvorav 90 elever på studiespesialisering, 120 elever på musikk, dans og drama, og 30 elever på programområdet VG3 allmennfaglig påbygging.

Vi mener vårt motto ”kunnskap og begeistring” oppsummerer vår skole godt. KV legger stor vekt på høy faglig kvalitet i undervisningen, derfor har vi ansatt lærere med høy kompetanse. Kunnskap er viktig. Karakterene man får på videregående skole skal man ha med seg hele livet. Å studere musikk, dans og drama er i tillegg mye mer. Det er begeistring, vennskap, godt miljø og minner for resten av livet.

Elever fra hele landet

KV har elever fra hele Norge. Enkelt fortalt kommer en tredjedel av elevene våre fra skolene i nærmområdet, en tredjedel kommer fra øvrige steder i Aust- og Vest-Agder, og den siste tredjedelen av elevene kommer fra andre fylker. Et økende antall elever bor på hybel, hvorav de fleste i skoleeiers utleiehybler, men også noen private.

Etter mine tre år ved denne skolen sitter jeg igjen med uerstattelige venner, minner og gode karakterer. Man kan være akkurat den man er, og man blir støttet av både lærere og medelever på en helt utrolig måte.
Christine Amodei

Studiekompetanse?

KV er godkjent av Statens lånekasse for utdanning. Tre års fullført skole gir generell studiekompetanse, og elevene kan søke seg videre til de fleste høyskoler og universiteter. Erfaringen og kompetansen man har med seg fra MDD vil være et viktig fundament for senere studier.

Skolens kristne grunnsyn

Vi ønsker å dele det personlige livet med Jesus med våre elever. Vi har daglige morgensamlinger der det er naturlig å dele bibelvers, be en bønn m.m. og hvor det er naturlig å snakke åpent om tro og tvil. Skolens VG1- og VG2-elever har faget Kristendomskunnskap. Dette faget gir elevene mulighet til å bli bedre kjent med innholdet i den kristne tro, og er et godkjent fellesfag som teller på vitnemålet.
Våre lærere og elever har bakgrunn fra mange ulike kirkesamfunn, dette bidrar til et godt økumenisk samarbeid.

Når dette er sagt, jobber KV hele tiden for at skolen skal være en møteplass for alle, uavhengig av religiøst ståsted og politiske holdninger. Det er viktig for oss at alle våre elever og ansatte skal trives godt i skolemiljøet og at man skal få lov å være seg selv.

Skolemiljø

Vi anstrenger oss hardt for å være en skole med et godt elev- og lærermiljø. Siden vi er en forholdsvis liten skole, blir vi fort kjent. Det er hyggelig å kunne være på fornavn med alle, og det er flott å merke hvordan elever knytter vennskap på tvers av klassetrinn. Skolen har en kantine med god standard, der det serveres god mat til en rimelig pris.

I tillegg til vanlig undervisning og våre mange oppsetninger, har vi årlige skoleturer. VG1-elevene reiser på en tur tidlig på høsten til et leirsted i nærheten. Dette for å bli bedre kjent med hverandre. VG2 har en ukes lang hjelpesendingstur til Romania, med stiftelsen Outstreched hands of Romania, og i VG3 reiser elevene til London.

Beliggennhet og transport?

Skolen ligger på Vikeland i Vennesla, ca. 16 km nord for Kristiansand. I kort gangavstand fra skolen ligger bussholdeplass, jernbanestasjon, pizzabakeren, konditori, Rimi, Rema 1000, bensinstasjon, treningsstudio og badeplass for å nevne noe.

Reisetid til/fra Kristiansand sentrum er ca.20 min med buss, og bussen går ca. to ganger pr. time. Skolen har også tilgang på parkeringsplasser utenfor skolen.

Nærmiljøet

Vennesla kommune er det tredje største tettstedet på Sørlandet etter Kristiansand og Arendal, med ca. 14 000 innbyggere. Elva Otra renner gjennom Vennesla og har gitt naturlige forutsetninger for en rekke industribedrifter i kommunen. Vennesla har et aktivt idrettsmiljø, et spirende kulturliv og har flere menigheter med et aktivt ungdomsarbeid. Kommunen driver ungdomsklubben Moonlight.

Vennesla har et prisbelønt kulturhus med moderne bibliotek og egen kino. Vennesla sentrum har en hyggelig gågate og et godt utvalg av butikker.

Den korte avstanden til Kristiansand bidrar også til et hav av muligheter. I Kristiansand finner man et stort sentrum, flott skjærgård, og skandinavias største kjøpesenter, Sørlandssenteret og Dyreparken, for å nevne noe.