Kristent verdigrunnlag
KV har en tydelig kristen basis for hele virksomheten. Vi ønsker å synliggjøre et kristent perspektiv på livet, og klargjøre elevene til å bli gode samfunnsborgere, ved et positivt syn på livet. Dette preger skolehverdagen.

Motiverte elever og dyktige lærere
KV har et godt læringsmiljø med motiverte og målrettede elever.
KV har dyktige lærere med et høyt faglig engasjement, som ønsker å bidra til at elevene skal nå sine mål.

Egen mac
Skolepengene ved KV inkluderer obligatorisk leie av Mac, som er driftsikker, og som alle elever får utdelt når de begynner hos oss. Etter tre år ved KV får man beholde Mac´en. Elever ved VG3 påbygging har liknende avtale med PC.

Utenlandsekskursjoner
Elever ved KV kan vente seg flere spennende reiser, i både inn-og utland. I vg1 reiser elevene på overnattingstur til leirstedet Fredheim ved Oggevann. I vg2 reiser elevene på hjelpesendingstur knyttet til Organisasjonen ”Outstreched hands of Romania”. I vg3 pleier elevene å reise på en faglig tur til London.

Elever fra hele landet /Elevhjem
Klassene ved KV er preget av elever som kommer fra hele landet. Både lærere opplever dette som en berikelse. Det er en fin mulighet for elevene til å knytte nye vennskapsbånd.  K KV har eget elevhjem for de av elevene som har behov for et trygt og positivt sted å bo. Elevhjemmet har i overkant av 30 enmannsrom, og en god bemanning med bl.a miljøarbeidere, kokk og administrativ leder av elevhjemmet.

Musikklinje med rytmisk profil
Elever med musikklinja kan vente seg tre spennende år, med håndplukkede musikklærere som også er musikere for nasjonale kjente artister. Ved KV har vi et ekstra fokus på populærmusikk, og elevene holder bl.a. interpretasjonskonsert for hverandre hver uke. Elevene får også tre-årig opplæring i lydproduksjon, og musikkprogrammet Logic, og får også innspille musikk i lydstudio. Elevene ved KV får opptre mye på ulike scener iløpet av de tre årene ved skolen.

Dans og drama med internasjonal spisskompetanse
KV er den eneste kristne videregående skolen i Norge som tilbyr tre-årig dans og drama. KVs danse- og dramalærere er høyt utdannede og flere har sin utdanning fra flere annerkjente skoler i bl.a. USA og Engand.
Lærerne utgjør en viktig del av kulturlivet på sørlandet, og tar ofte med seg elevene sine på
oppsetninger som settes opp i f.eks. Kilden og på de ulike danse- og dramastudioene i Kristiansand og omegn.Elevene ved KV får opptre mye på ulike scener iløpet av de tre årene ved skolen.

Sentral beliggenhet
KV ligger i Vikeland i Vennesla, 18 km nord for Kristiansand, kun 4 minutter fra Vennesla sentrum. Togstasjonen er bare noen få hundremeter fra skolen, og det går busser rett forbi skolen, flere ganger i timen.

En skole som passer for ALLE
Vi ønsker å holde høyt at KV er en skole som passer for alle, uansett ulik bakgrunn, religion, økonomisk utgangspunkt etc.
Ved KV skal elever kjenne at de blir verdsatt for den de er, og at lærerne hele tiden er med og backer dem opp til å nå sitt fulle potensiale.