Jeg trives kjempe godt på elevhjemmet fordi det er akkurat som et hjem. God mat, fine folk og det beste er at det ligger på skolen!
Emilie Hobbesland

Om KV Elevhjem
KV Elevhjem er et hyggelig sted å bo. Med egne soverom i tillegg til kjøkken og fellesrom tilbyr vi et lite og trygt miljø der elevene også har en meningsfull fritid. Her kan du bo sammen med gode venner og det er ikke vanskelig å finne på noe å gjøre:

• Fellesarealer og fellesstue med mulighet for å være sammen.
  • Felles lunsj og middag
  • Miljøteam som tar initiativ til aktiviteter sammen med elever
  • Kristne ungdomsmøter og bibelgrupper.
  • Sang- og musikkmuligheter i våre 3 øvingsbinger (3 komplette øvingsrom med sanganlegg og musikkutstyr)
  • Koselig nærmiljø med 5 minutters gåtur ned til Vikeland Hovedgård og elven Otra.
  • Sentrum, bygdekino og ny svømmehall i kort nærhet.
  • Treningstudio Trimeriet.

Håndbok
God og utfyllende informasjon om elevhjemmet finner du her: Elevhjem Håndbok 2019-2020

Elevhjemsreglement
Med mange elever boende på samme sted må vi ha noen rammer som alle kan forholde seg til, til det beste for den enkelte og fellesskapet. Du kan lese mer om dette ved å klikke på linken nedenfor.
Elevhjemsreglement 2019-2020

Elevhjemsmedarbeidere

På elevhjemmet så har vi et team som jobber for å skape et godt og hjemmekoselig miljø. Teamet består av elevhjemsleder, miljøarbeidere og frivillige. Vi har jevnlig kontroll av elevens rom i forhold til renhold og brannsikkerhet. Vi har elevhjemsmøter der vi tar opp ulike temaer med elevene, og der elevene kan ta opp internatsaker med oss. I samarbeid med sosialteamet har vi ansvar for å følge opp elever som har utfordringer i forhold til internat og skole.

Bostipend og lån
Elevene som flytter hjemmefra kan ha rett på bostipend fra Statens Lånekasse.
Stipendets størrelse er på 4 437 kroner hver måned. I tillegg kan det gis behovsprøvd tilskudd til skolepenger og tilskudd til hjemreise for de som har lang reiseavstand.

Rompriser
Her finner du standardpriser på elevrommene. Det er i all hovedsak inndelt i fire prisgrupper med noe prisvariasjon avhengig av forskjellige faktorer. Prisene inkluderer lunsj og middag i ukedagene, god oppfølging og vedlikeholdsarbeid m.m. Internett er inkludert i leien, mens strøm kommer i tillegg to ganger i året.

Standard: 4750-5000
Comfort: 5275
Exclusive: 5550
Brakkebyen: 4650

Det å bo på elevhjemmet er den beste avgjørelsen jeg har tatt noen gang. Det er den perfekte blandingen av det å være sosial og kunne være alene hvis man trenger det. Man blir også kjent med folk som bryr seg om deg og er glad i deg. Det å flytte hjemmefra er ingen dans på roser, men elevhjemmet gjør det lettere.
Melissa Hagen
For øvrige spørsmål, kontakt:

Elevhjemsleder Robert Våge Skårdal
E-post: robert.vage@kv.vgs.no